Mexico City

image

07/02/16 – 10/02/16

http://https://m.youtube.com/watch?v=uJqxnO8VXMk

Na het zien van de laatste Bondfilm in Yogyakarta zijn wij uiteraard enthousiast om Mexico City te ontdekken. Het historische centrum, de Zocalo, de kathedraal, het Palacio de Bellas Artes met Diego Rivera’s murals, Alameda Central Park… we worden de eerste dag meteen overweldigd door deze veelzijdige en kleurrijke stad.
‘s Avonds supporteren we voor één van de twee teams die vechten voor de Super Bowl, hier in Mexico blijkbaar ook massaal gevolgd. Ik begrijp nog steeds niet hoe het spel nu net ineenzit, maar dat bleek niet nodig om er een leuke avond van te maken.

Omdat alle musea op maandag gesloten zijn, besluiten we Xochimilco, het ‘Venetië van Mexico’ te bezoeken. Anderhalf uur op de metro/trein later komen we aan, nog steeds in Mexico-City… Het doet ons beseffen hoe gigantisch deze stad is. We kruipen in een kleurrijk bootje samen met twee professoren (kunstgeschiedenis en biologie) uit South Carolina, het wordt een interessante en gezellige tocht. Het toeval wil dat we de twee sympathieke dames later nog eens tegenkomen in deze miljoenenstad.

We bezoeken ook nog het befaamde antropologiemuseum, het mooie Casa Baragan, Chapultec park, Angel de la Independencia… We hadden gerust meer tijd kunnen vullen dan de drie dagen die we voorzien hadden voor ons bezoek. Mexico City is een heel levendige stad met veel bezienswaardigheden, al zijn er natuurlijk ook slechte kanten: de drukte, de minder mooie buurten (ook al zie je als toerist met beperkte tijd maar een heel klein deeltje van de stad), de verhalen over onveiligheid (hoewel wij daar niets van hebben ondervonden) en ongelijkheid,… Toch vonden wij ons korte bezoek zeker de moeite waard. Zelfs Benjamin, die doorgaans liever op minder drukke plaatsen vertoeft en dus wat overtuiging nodig had (dank u James Bond), is hier graag geweest.
Maar waar we vooral van onder de indruk waren, is het uitbundige karakter van de Mexicanen. Gewoon op straat of in de parken, zie je families plezier maken en koppeltjes in een innige omhelzing op straathoeken staan of hevig kussend op bankjes zitten. Misschien is dat laatste omdat Valentijn al in de lucht hangt en dit hier uitbundig wordt gevierd? Of is iedereen hier zo blij omdat de paus binnenkort op bezoek komt? Wij zullen ons Mexico City alleszins herinneren als een stad vol leven en de Mexicanen als een passioneel volk.

image

Mexico City

image

Zocalo

image

Postgebouw - Mexico City

image

image

Torre Latina - Mexico City

image

Xochimilco

image

image

image

Roma wijk

image

De paus op bezoek

image

image

image

image

image

Museum antropologie - Mexico City

image

image

image

image

Monument Angel de la Independencia - Mexico City

image

Bibliotheek - Mexico City

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s