Cancun & Campeche

image

27/01/16 – 01/02/16

Na lange tijd Azië is het even wennen aan dit nieuwe continent. We nemen een bus met een echt uurschema richting de stad en de mensen spreken sinds lange tijd een taal die we min of meer begrijpen. We hebben de voorbije weken wat geoefend via onze slimme telefoon, en het lukt ons vrij vlot om een ticketje te bemachtigen.
Onze eerste indruk van Cancun is niet bijzonder positief. Het is een recente stad, voornamelijk aangelegd met het doel de vakantiegangers in de toeristische hotelzone te onderhouden en vermaken. De stad is dan ook opgedeeld in een downtown zone die de meesten nooit zien, en een kilometers lange reeks hotels langs de kust. Wij nemen onze uitvalsbasis voor enkele dagen in een hotelletje downtown, zodat we wat kunnen plannen en wat inkopen kunnen doen. We gaan in de hotelzone eens kijken naar het prachtige Carraïbische strand, maar menen dat slechts één van de twee kanten de moeite is om naar te kijken. Dit, en het feit dat we op het einde van maart hoog bezoek verwachten in dezelfde regio, doet ons besluiten snel een bus westelijk te nemen naar het ooit Spaanse havenstadje Campeche. Het is onze eerste ervaring met de comfortabele ADO bussen. We vergeten even de horrorverhalen over bandidos langs de donkere autostrade, en wagen ons leven op de nachtbus.
Campeche heeft een prachtig koloniaal centrum dat volledig is gerestaureerd onder toezicht van UNESCO. Het resultaat is een kleurrijk dambordpatroon, met een gezellig centraal pleintje of Zocalo. Het voelt een beetje fake, maar dat kan over sommige Belgische steden ook gezegd worden. Wij zijn alvast overtuigd, en spenderen enkele rustige dagen in het gemoedelijke plaatsje. Gezien we nogal onvoorbereid in Mexico aankwamen (we herkennen een patroon), nemen we wat tijd om onze volgende bestemmingen te kiezen.

image

Even in Tokyo

image

Cancun

image

Cancun

image

ook Cancun

image

Campeche

image

image

Campeche

image

image

image

image

image

image

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s