Chiang Mai

image

27/12/2015 – 04/01/2016

Na de grensovergang reizen we naar Mae Sot, waar we de bus nemen naar Tak en daarna richting Chiang Mai. In het busstation eten we de lekkerste fried rice ooit. De kokkin had maar één gerecht in de aanbieding, maar ze was er echt goed in.
We komen na een volledige dag reizen doodmoe aan bij de sympathieke Bob die er een Airbnb is gestart. Zijn accomodatie is op een half uurtje rijden van de stad, wat er voor zorgt dat we wat uit het toeristische centrum zitten. Het maakt ons verblijf wat meer lokaal, heel leuk. Al heeft het ook zijn nadelen. ‘Op den buiten’ zitten meer beesten, Benjamin ontmoet een dikke slang naast ons huisje… De karaokebar in onze straat zorgt er dan weer voor dat we de hele nacht van live gebrachte Thaise hits kunnen genieten. We besluiten om toch ook een paar dagen in het (‘s nachts stille) centrum te logeren.

Chiang Mai is zo’n plaats waar je eindeloos veel opties hebt om lekker te eten, de belangrijkste reden waarom we hier met veel plezier zo lang zijn blijven plakken.
We zijn grote fan van de vele streetfoodstalletjes. Overal in de stad zijn er vlees-op-een-stokje-kraampjes te vinden, Benjamin zijn favoriete tussendoortje. Ik kon dan weer moeilijk voorbij de pannenkoekenkraampjes lopen, altijd lekker. We spenderen onze dagen hier al smullend… Echt een geweldige plaats, wij zouden hier kunnen wonen.

Wanneer we de Nimmanwijk bezoeken komen we op een hippe avondmarkt terecht, waar de concentratie lekker uitziende eetkraampjes zo mogelijk nog groter is dan in de rest van de stad. Nadat we onze moeilijke keuze gemaakt hebben en we aan het genieten zijn van ons diner, ontmoeten we enkele sympathieke Thai. Al snel worden we getrakteerd op plaatselijke schuimwijn… Het wordt een vroeg nieuwjaarsfeestje!

Op oudejaar wordt bevestigd dat de Thai goed weten wat feesten is. De hele stad is in een uitgelaten sfeer, overal muziek, wensballonnen, optredentjes, marktjes, en uiteraard weer lekker eten. We doen enthousiast mee, laten ook een ballonnetje op en beginnen 2016 op een onvergetelijke manier, merci Chiang Mai!

image

Chiang Mai

image

image

image

Nieuwjaar in Chiang Mai

image

een wens voor het nieuwe jaar

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Banana Pancakes!

Chiang Mai is ook overdag de moeite om te bezoeken, met zijn mooie ommuurde centrum. Naast de vele eetgelegenheden zijn er ook verschillende tempels, leuke marktjes, winkeltjes, cafeetjes om naar mensen te kijken, cafeetjes om jazzoptredentjes mee te pikken… We begrijpen waarom zoveel mensen hier langere tijd blijven plakken.

We zitten in zo’n leuk cafeetje onze financiën te bekijken wanneer we ontdekken dat we zonder het te weten bestolen zijn. We hadden al opgemerkt dat we toch eigenlijk al veel geluk hadden gehad – bijna 4 maanden weg en nog niets tegengekomen! Niet dus, onze rekening is leeggehaald in Bali, en dat terwijl wij al in Myanmar zaten. Onze bankkaart blijkt gekopieerd toen we nog geen 3 weken weg waren. Na de eerste paniek beseffen we dat we eigenlijk nog geluk hebben gehad. De schade viel mee (en is ondertussen al terugbetaald), en we hebben geen geweld moeten meemaken. We verzetten onze gedachten met een partijtje pool in alweer een leuke bar, en beseffen dat we deze geweldige stad gaan missen.

image

Oude steengroeve nabij Chiang Mai

image

image

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s