George Town

image

19/11/2015 – 25/11/2015

Met de trein vertrekken we vanuit Kuala Lumpur richting George Town in Penang.
We verblijven in een tot hostel verbouwd beschermd historisch gebouw. Na onze tweede nacht worden we gewekt door geklop en geboor. De hostel zou niet voldoen aan alle regelgeving. Het antwoord daarop blijkt dan geen boete of tijdelijke sluiting of iets dergelijks te zijn, maar een aantal mannen met hamers die enkele kamers komen kapotslaan. De jongen aan de receptie lijkt niet te schrikken van de actie. Hij legt uit dat de regelgeving voor het verbouwen van een beschermd gebouw en voor het uitbaten van een hostel in dit geval moeilijk te verenigen zijn. Vandaar de straf dus. Een duidelijke uitleg over wie hiervoor verantwoordelijk is (concurrentie? overheid?) krijgen we echter niet. Raar!

Het mooie stadscentrum van George Town is door UNESCO beschermd. De straten worden geflankeerd door gebouwen uit de 19e en het begin van de 20ste eeuw, en tonen Chinese, Indische, Europese en islamitische invloeden in de stad. Chinese gebedshuizen en winkels, moskeeën, kerken, koloniale huizen… De aangename wandelingen door deze interessante gebouwenmix, met hier en daar een bezoekje, zijn echt de moeite.
Het is dezelfde variëteit aan invloeden die het streetfood in Georgetown legendarisch maakt. De kraampjes verkopen heerlijke curry’s, samosas, dimsums, sushi, noodlesoepjes,… We leren hier verschillende nieuwe gerechten kennen en appreciëren. Het doet ons afvragen of we misschien toch India in onze reis hadden moeten inplannen. Of Japan. Of China… We besluiten om al te beginnen met buurland Thailand.

image

Chinees huis - George town

image

Street art - George town

image

Street art - George town

image

Street art - George town

image

Street art - george town

image

Street food - george town

image

George town

image

George town

image

George town

image

image

George town

image

Hostel na vreemd bezoek

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s