Kuala Lumpur

image

15/11/2015 – 19/11/2015

Na onze avonturen in het mooie Kalimantan moeten we Indonesië verlaten. De goedkoopste vlucht brengt ons naar Kuala Lumpur: hallo Maleisië! Er is meteen een duidelijk verschil merkbaar met het buurland van waar we komen; alles voelt hier veel westerser.
De eerste avond belanden we in de Taps Beer Bar, waar van overal ter wereld bieren te vinden zijn. We weerstaan de drang om een West-Malle van 8€ te bestellen en kiezen enkele onbekende speciaalbiertjes. Na 2 maanden Bintang is dit genieten, een volgend rondje proeven volgt snel! De dag erna voelen we aan ons hoofd dat die zware bieren minder makkelijk verteren, maar spijt hebben we niet. Iets minder fit maar met veel goesting trekken we de stad in op verkenning.

Kuala Lumpur is echt een gigantische wereldstad. We wandelen door China Town, Little India, stadsparken (met birdpark en interessante musea) en het historische centrum, waar we bijleren over de geschiedenis van dit land dat vroeger een Britse kolonie was, zichtbaar aan verschillende mooie gebouwen doorheen de stad.
Kuala Lumpur is ook de thuis van de Petronas Twin Towers, ooit de hoogste ter wereld. In plaats van de torens zelf op te klimmen (duur!), besluiten we naar een rooftop aan de overkant van het aangrenzende park te gaan. Het zicht op KL’s bekende skyline is indrukwekkend.
Later zien we in het stadsmuseum een maquette van de stad waar ook toekomstige (dikwijls hoogbouw-)projecten op staan aangegeven. De beroemde skyline zal de komende jaren nog veel veranderen.

Onze laatste dag in Kuala Lumpur spenderen we in een andere toeristische trekpleister van de stad: de vele, echt gigantisch grote malls… Shoppen, shoppen, shoppen dus! Al is het met ons kleine budget vooral windowshoppen (Chanel! Marc Jacobs!) en eens binnenspringen in H&M.

image

Kuala Lumpur

image

image

Bird Park - KL

image

Bird park -KL

image

Kuala Lumpur

image

Kuala Lumpur

image

Petronas towers - KL

image

KL

image

Kerstsfeer - KL

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s