Yogyakarta

image

07/11/2015 – 11/11/2015

Na wat heen en weer gemail in Flores hebben we onze zinnen gezet op een nieuw avontuur: we willen de laatste dagen van ons Indonesisch visum doorbrengen in Borneo (waarover later meer). Omdat we wel eens wat cultuur willen opsnuiven kiezen we voor een tussenstop in Yogyakarta. Niet zozeer voor de stad zelf, die we maar beperkt bezoeken, maar voor twee van de meest impressionante tempelcomplexen ter wereld: Prambanan en Borobudur.

Onze eerste dag spenderen we echter anders. We gaan op zoek naar een vervanger voor de Iphone van Jolien, die helaas is komen te gaan in Flores. Dat blijkt een ervaring op zich. De “telefoonwinkel” is een verzameling van standjes waarin de koopwaar wordt tentoongesteld zoals groenten en fruit op een markt. Een prijs is er niet te zien, die kom je enkel te weten vanop het rekenmachientje van de kooplieden. We merken al snel dat de onderhandelingsmarge klein is, in tegenstelling tot aankopen van andere producten in Indonesië. We doen wat online research naar een correcte prijs, en uiteindelijk kan Jolien huiswaarts als trotse nieuwe eigenaar van een Infinix HOT 2.

Na een bezoek aan het museum van de expressionistische schilder Affandi bezoeken we Prambanan. Het is het grootste Hindoeistische tempelcomplex van Indonesië. We worden er spontaan rondegeleid door twee sympathieke studentes die op die manier hun Engels bijschaven. We besparen jullie de volledige uitleg maar de foto’s zouden toch een beeld moeten geven van hoe indrukwekkend de site is. De dag nadien staan we om 3u op om de zonsopgang bij Borobudur te gaan meemaken. Op slechts een vijftigtal kilometer van Prambanan is dit de grootste boeddhistische tempel ter wereld en zo mogelijk nog indrukwekkender.

image

Affandi Museum - Yogyakarta

image

Prambanan

image

Prambanan

image

Prambanan - Rondleiding door studentes

image

Prambanan

image

Prambanan

image

Prambanan

image

Prambanan

image

Prambanan

image

Prambanan

image

Prambanan

image

Borobudur

image

Borobudur

image

Borobudur

image

Borobudur

image

Borobudur

image

Borobudur

image

Borobudur

image

Borobudur

image

Borobudur

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s